No hi haurà hotel a la Plaça Lloveras


Com era previsible per l'aritmètica de partits al Ple, s'aprova tirar enrere el Pla Especial Urbanístic al Passeig Xifré que permetria la construcció d'un hotel. La web de Ràdio Arenys en fa un resum.
És trist pels ciutadans que sigui la simple aritmètica de partits i no pas el debat de les idees qui determina el nostre futur un cop i un altre. "De aquellos polvos vinieren estos lodos"

L'estratègia argumental dels portaveus del Govern local ha consistit en posar en dubte la "legalitat" de la iniciativa, qüestionar l'interès general i la cirereta de que l'anterior Secretaria Municipal s'havia manifestat contrària.

Anem a pams, com diu regidor del PSC Ramon Vinyes la iniciativa ve de lluny, abans de que Estanis Fors fou Alcalde, aleshores es plantejava la ubicació on es troba l'edifici que fou la caserna de la Guàrdia Civil, emplaçament que a mi personalment, em sembla molt més adient, no tapa les vistes als veïns, es redueix l'impacte visual sobre la façana litoral i substitueix a un altre edifici. Però, les anades i tornades durant 13 anys del POUM (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal), bescanvia aquest emplaçament pel de la plaça Lloveras, els perjudicis de no aprovar el POUM han estat importants i per tal de no discutir més i eternitzar dita aprovació, "acceptem pop com a animal de companyia". Per tant, tot el que hi ha al POUM és absolutament legal i amb el vist-i-plau de la Generalitat, no hi ha res d'obscur amb aquesta idea.

El plantejament que es feia era el de concurs públic i concessió, l'Ajuntament sempre roman propietari del sol. Pel que fa als inversors, puc dir que hi havia el conegut de Sitges i altres promotors d'Arenys de Mar amb negocis sinèrgics, ni vestits a mida ni cap bestiesa, la manca d'arguments tècnics s'ha substituït novament per la desqualificació personal, ja hi estem acostumats, gràcies també als Jutges.

No parlaré de la Sra. Secretaria Municipal que va actuar durant la legislatura 2011-2015 per no penalitzar l'extensió d'aquest post, ho deixo per un altre dia. En qualsevol cas, el seu càrrec era de funcionaria, no de política i mentre els procediments siguin els correctes, no li correspon blocar iniciatives que poden revertir favorablement en l'interès públic.

Només un detall, les pensions dels jubilats depenen de les cotitzacions dels treballadors en actiu, la pobresa i el sensallarisme dimanen de la situació d'atur crònic i l'equip de govern diu que fer un hotel (per tant, crear ocupació i activitat econòmica) no és d'interès públic ¿??. Cadascú que tregui les seves conclusions.

Finalment, escoltant les intervencions del Ple, resulta paradoxal que l'actual Alcaldessa i el Primer Tinent d'Alcalde facin falses acusacions de contractació a dit i de no respondre a l'interès general respectivament, quan ambdós van contractar a dit (saltant-se la Llei) el servei de recollida de la brossa amb perjudici clar i demostrat per l'interès públic en la legislatura 2007-2011.

El darrer paràgraf és informació real, documentada i pública, la resta de l'article és la meva opinió personal que pot ser compartida o no i tan legítima com la contrària.

Comentaris