Polítics mutants (I)


El concepte "mutant" era utilitzat usualment dins de l'àmbit de la genètica i també l'informàtic, sectors que tenen molt elements en comú. Però, des de fa uns mesos s'ha estrenat a l'àmbit de la política, recordarem als parlamentaris de les CUP dient que els acords amb Junts x Si havien mutat.

Realment la llengua viu dies d'esplendor creativa, vesteix més parlar de mutacions que aquella expressió tant "vintage" que deia "Donde dije digo, digo Diego".

A la gaia vila d'Arenys de Mar també vivim mutacions curioses, per exemple aquesta notícia apareguda a Ràdio Arenys "Moreno estudia portar Fors a la Fiscalia de delictes urbanístics per una finca al carrer Partagàs", en ella s'acusa a l'anterior Alcalde d'aturar un procés sancionador, en llenguatge del carrer, treure una multa, cosa que no es pot fer arbitràriament i sense la complicitat de funcionaris, que son els encarregats de vetllar per la transparència i el correcte funcionament dels procediments legals.

Diu l'article que l'Alcaldessa afirma que "..van tenir sospites d’irregularitats. Per aquest motiu, han portat el cas a uns advocats perquè estudiïn si hi ha hagut alguna infracció."

Un servidor va tenir sospites de greus irregularitats en la contractació del servei de recollida de la brossa, arran d'unes acusacions en un Ple per part d'en Ramon Vinyes a Annabel Moreno (ara socis de govern) en les que afirmava s'havia fet a dit i sense el preceptiu concurs. Servidor, com a Regidor de l'Ajuntament estava obligat a contrastar aquesta informació i actuar en conseqüència si quedava acreditat, cosa que vaig fer, doncs tot estava documentat a l'Ajuntament i es va presentar a la Fiscalía.

Aleshores, els afectats per aquesta gravíssima irregularitat em van criticar durament. En aquest article de Ràdio Arenys diuen "Vinyes, que reconeix que va tenir una conversa “dura” amb Acero, però afirma que no li agrada gens el que està passant i que el que no s’ha de fer és “judicialitzar la política”.

El Fiscal va llegir la documentació aportada, va escoltar als testimonis i va resoldre que tot el que deia l'informe que el BLOC MUNICIPAL va aportar era rigorosament cert, va desqualificar l'actuació del govern tripartit com a "torticera", malgrat tot, els exculpa, obrint la possibilitat d'actuar per la via penal.

La meva opinió és que si hi han sospites, aquestes s'han de comprovar i si es confirmen, denunciar-ho. Esbombar via premsa fets sense comprovar atempta contra la presumpció d'innocència i contra l'honor de les persones i això no és casual, encara que la denúncia acabi en no res, el mal ja està fet, perquè aquest és el veritable objectiu: empastifar al contrari i si no tens proves, les fabriques! i si no que li preguntin al Ministre d'Interior en funcions.

Ara, aquells que predicaven no judicialitzar la política perquè eren sotmesos a la legítima fiscalització de les seves decisions, han mutat i la practiquen amb un entusiasme digne dels tertulians d'Intereconomia.


Comentaris