No ploris com una dona el que no saberes defensar com un home

Segons una llegenda què no està testimoniada ni es recull en cap document, Boabdil, en eixir de Granada camí de Las Alpujarras, quan coronava una muntanya, va tornar el cap per a veure la seua ciutat per darrera vegada i va plorar, escoltant de la seua mare la sultana Àïxa: "no ploris com una dona el que no saberes defensar com un home". (llegir +).

Tornant al sultanat d'Arenys de Mar, escolto per Ràdio Arenys l'entrevista a l'Alcaldessa al programa EL PRIMER CAFÈ, en una exhibició de cinisme extrem explica que en l'anterior Ple van tenir una mitja hora tensa perquè ara fa aplicar el ROM (Reglament Orgànic Municipal) al peu de la lletra en quant als temps d'ús de paraula de l'oposició alhora que demanava amabilitat i correcció en les intervencions.

Dic cinisme, perquè si algú incomplia reiteradament el ROM en aquest aspecte, és justament l'actual Alcaldessa, si algú va instituir el holiganisme i la manca de respecte a la dignitat de les persones que formaven el Govern és precisament qui ara demana respecte per sí mateixa. Només cal anar al canal YouTube de Ràdio Arenys i tenir la paciència per comprovar-ho amb els seus propis ulls.

Sentia també a l'entrevista que els regidors de Junts x Arenys es queixaven de que ara se'ls apliqui aquesta limitació en les intervencions en pro d'una major agilitat dels debats, que se'ls apliqui a ells, quan ells no ho van fer quan governaven. Prou que els hi vaig avisar durant 4 anys, no es podia consentir aquell abús sistemàtic en l'ús de la paraula per part d'ERC i de les portaveus d'ICV, prou que vaig insistir de que havia de cridar a l'ordre i exigir respecte en les formes i en els debats, en poques ocasions ho van saber fer.

A Junts x Arenys els hi dic que s'aguantin ara, que n'aprenguin de les conseqüències de ser tous i permissius amb els abusos i com diria la mare de Boabdil "no ploris com una dona el que no saberes defensar com un home".

A l'actual equip de Govern els hi dic que el ROM no és un arma llancívola, que l'aplico quan em convé i me la passo pel folre quan no és del meu gust, el ROM és un recull de les regles del joc per a tots i totes per igual, sense excepcions ni per raons de gènere ni de cap mena. Si no son bones per a tu, no son bones per l'altri.

Quan ERC i ICV eren a l'oposició havien demanat molts cops actualitzar el ROM, doncs ara tenen l'oportunitat de fer-ho.


Comentaris