Transparència?


Aquest dijous 31 de Març la Sala Josep Maria Arnau del Calisay es va omplir ahir de gom a gom per conèixer els acords del nou govern format per ERC, PSC, CiU i ICV que, si tot va bé, prendrà possessió el proper 6 d’abril. Un acte que va servir per presentar les 4 àrees en què s’estructurarà el futur govern que té com a prioritat el bon govern, els drets socials i la transparència.

Aquest és l'enunciat que hi ha al peu del vídeo de la presentació que van fer els grups promotors de la moció de censura, fent especial èmfasis en la qüestió de la transparència, de la participació i la proximitat amb la ciutadania.

Sobte les respostes quan se'ls pregunta sobre les motivacions reals de la moció de censura, la futura alcaldessa diu que son "coses que pasen" quan no es té la majoria (escolteu les explicacions), és a dir, la simple aritmètica. 

Lògicament aquest és un argument molt pobre, però ben real. Al febrer del 2014 (Legislatura anterior) es van portar a Concurs les adjudicacions de les guinguetes de la platja, un concurs dolosament injust, com posteriorment va reconèixer el Síndic de Greuges de Catalunya, concurs que està en els Tribunals pendents de sentència. El disseny del mateix va ser obra del PSC que aleshores comandava l'Àrea d'Urbanisme, l'Alcalde que el dia 6 serà defenestrat, Estanis Fors, era també l'Alcalde aleshores i ben conscient de la barbaritat que es portava a aprovació pel Ple, però també conscient de que si s'oposava, el soci de Govern podría emprenyar-se i abandonar-ho, provocant la minoria i la conseqüent moció de censura, que com diu la candidata a Alcaldesa, son coses que pasen quan perds la majoria.

Aquest és un exemple de com la por a rebre una moció de censura té com a conseqüència assumir una decisió injusta i nefasta per a l'activitat laboral d'uns vilatans, en benefici de no sabem qui.

De la feblesa de les motivacions també en dona comptes el futur Regidor de Transparència (PSC), a resultes de la pregunta d'un jove present a la sala (minut 58), explica que no hi ha res d'il·legal, només que no els hi agrada el model de gestió, cosa lògica atès que ells representen un altre opció política. Li diu a continuació que si vol, en sortir, li explicarà de forma privada les "misèries". Per què no es poden explicar en públic, perquè s'han de donar unes explicacions cabdals d'amagatotis? 

D'això en diuen transparència? i encara no han començat....


Comentaris